Naisen kuva ja kertomus, Tampere la 6.8.2022

Lähde päiväksi tutkimusretkelle itseesi Pyynikin Aikamatkojen inspiroivaan miljööseen!

Tutkimme minuuden ja naisena olemisen erilaisia puolia ohjatun luovan kirjoittamisen, voimauttavan valokuvauksen (30 min henkilökohtainen kuvausaika) ja ryhmässä tapahtuvan reflektion kautta. Kuka olet juuri nyt? Minkälaiset polut ovat johdattaneet sinut siksi joka olet? Mitä olet saanut? Mistä olet luopunut? Mitä kannat mukanasi? Mistä olet valmis irrottamaan? Päivä tarjoaa mahdollisuuden hiljentyä itsen ja oman elämän äärelle. Voit näyttää ja jakaa itsestäsi vain sen, mikä tuntuu hyvältä ja oikealta.

Voimauttava valokuvaus auttaa syventämään itsetuntemusta ja katsomaan itseäsi rakkaudellisin silmin. Keskeistä menetelmässä on itsemäärittelyn oikeus: miten haluan tulla nähdyksi? Voimauttavassa kuvauksessa voit löytää uusia näkökulmia ja keskittyä siihen, mitä itsessä haluat vahvistaa tai tuoda näkyväksi – kenties jotakin piilossa ollutta? ”Voimauttavan valokuvan työväline ei ole valokuva, vaan rakkaudellinen, vastavuoroinen katse.” – Miina Savolainen.

Osallistumiselle ei ole ennakko-osaamisvaatimuksia. Riittää, että annat itsellesi luvan olla juuri se, joka olet: ihana ja ainutlaatuinen. Myöskään kuvapelko tai vaikeus olla kameran edessä ei haittaa osallistumista. Tulet yllättymään, miten paljon helpompaa kuvattavana oleminen tällä kertaa onkaan!

Nukkumaan käydessä ajattelen:

Huomenna minä lämmitän saunan,

pidän itseäni hyvänä,

kävelytän, uitan, pesen,

kutsun itseni iltateelle,

puhuttelen ystävällisesti ja ihaillen, kehun:

Sinä pieni urhea nainen, minä luotan sinuun.

– Eeva Kilpi

Hinta 149€ sis. päivän ohjelman, tee- ja kahvitarjoilun sekä 5 käsiteltyä kuvatiedostoa vapain käyttöoikeuksin. Smartum Pay-, ePassi, TYKY-, Edenred- sekä Eazybreak-kulttuurisetelit käyvät maksuvälineinä. Ilmoittaudu 15.7. mennessä maksamalla kurssimaksu Holvi verkkokaupassa. Tiedustelut ja kulttuurisetelillä maksu, ota yhteys tuisku@tuiskuphotography.fi.

Ryhmäkoko 6-8 osallistujaa. Osallistumismaksun maksettuasi saat sähköpostitse infokirjeen, joka sisältää voimauttavaan valokuvaukseen orientoivan tehtävänannon. Ilmoittautuminen on sitova ja peruttavissa lääkärintodistuksella.

Ohjaajina toimivat Helena Murtonen-Leppä ja Tuisku Koskela

Helena on kangasalalainen kirjoittaja ja äidinkielen ja kirjallisuuden sekä kirjoittamisen opettaja. Hän on opiskellut myös kirjallisuusterapiaa. “Kirjoittaminen ja kirjallisuus ovat osa minua. Oma matkani kirjoittajaksi ei ole ollut itsestään selvä, mutta onnekseni olen löytänyt perille. Kirjoittaminen ja kirjallisuus ovat minulle koti, jonka ovet ovat iloisesti levällään, ikkunoista vetää ja myrskysäällä nurkissa ryskää. Mutta täällä en ole koskaan yksin. Täällä voin levätä, huokaista ja hengittää vapaasti. Ja hyvin usein paistaa aurinko.”

Tuisku on oululainen yrittäjä, jolle työn suurin merkitys on ihmisten elävässä kohtaamisessa. Tuiskun tapa kohdata ihmiset on kokonaisvaltainen ja läsnäoleva. Tuiskun kuvattavana on helppo rentoutua ja olla oma itsensä. “Kuvaaminen on minulle läsnäoloa, hengittämistä, havainnoimista, elävää katsetta – löytämistä aina uudelleen ja uudelleen.”